Obiteljsko jedrenje postaje sve popularnijom vrstom odmora. Jedrenje je životno iskustvo na koje se vrlo lako može navući. Ni vi ni vaša djece nećete zaboraviti ovaj odmor.

Jedrenje vam može ponuditi slobodu, mir i tišinu daleko od današnjeg brzog i glasnog svijeta. Bez stresa, sastanaka i posla – vi, vaša djeca, sunce, more i vjetar.

Ali, jeste li ikada bili na odmoru s djecom na kojem nije bilo interneta, igrica koje im odvlače pažnju i mjesta na koje bi se mogli sakriti?

4 načina kako zabaviti djecu

Kapetanov dnevnik – Dnevnik putovanja

Dakle, neka pišu ili snimaju dnevnik. Sjećate li se svog dnevnika? Kako je samo smiješno kad ga se pročita godinama nakon pisanja!

Pustite ih da se izraze, pišu o jedrenju i snime svoje misli. Imat će prekrasnu uspomenu na ovo putovanje.

Za fanove Zvjezdanih staza: kapetanski dnevnik sadrži sva dnevna događanja kojih se nakon povratka lako možete prisjetiti.

Naučite ih jedriti

Ovisno o vašim željama, možete odabrati brod sa ili bez posade za vaše obiteljsko jedrenje.

Vi ili vaš skiper može ih naučiti osnovama jedrenja: dijelovima broda, kako podići i spustiti jedra, kako skrenuti lijevo ili desno, čemu služe svi ti silni gumbi…

Na brodu postoje aktivnosti za djecu svih uzrasta! Svatko može baciti ili podići bovu kada se ulazi ili izlazi iz luke. Čak mogu baciti i sidro kada se trebate usidriti – osjećat će se važnim dijelom tima.

Piratske avanture

Ako imate malo stariju djecu, oni se mogu igrati pirata na dingiju! Kada ste na putu prema obali oni mogu biti kapetan i osvojiti uvalu.

Dingiji su mali otvoreni čamci na vesla ili motor, ponekad ih se koristi kao brodove za spašavanje na većim plovilima.

Dingiji su bliže površini mora. Vaša djeca mogu iz njega vidjeti ribe, morske zvijezde, hobotnice, rakove i ostala morska bića koja također mogu probati i jesti – ne živa, naravno!

A bome se i lakše popeti na dingi kada se konstantno skače u more. Može ga se usidriti i koristiti kao suho mjesto na kojem odlažete ronilačku opremu. Ili kao mjesto na kojem čuvate mamac za ribe.

Nismo zaboravili. Uživanje na suncu uz sladoled – to je zasigurno svačija najdraža aktivnost na obiteljskom jedrenju!

Tiha zabava

Dok jedrite vaša djeca imaju mogućnost uživati u pogledu na prekrasne krajolike. Možda ih inspiriaju te ih mogu nacrtati – kao prekrasan podsjetnik na zajednički odmor. Tako ne morate kupovati suvenire.

Neka djeca još uvijek vole čitati. Neka od njih čak vole i čarobne svjetove kao što je svijet Harryja Pottera. Ako čitaju dok jedrite, imat će osjećaj kao da lete – isto kao likovi u knjigama.

A što će raditi roditelji kako bi se zabavili?

Roditelji mogu uživati u roštilju na palubi! Ili sunčajući se uz koktele.

Fotografirajte svoju djecu s prekrasnim pozadinama skrivenih uvala koje nude cijeloj obitelji skoro pa privatnu atmosferu.