5 razloga zbog kojih ćete se zaljubiti u jedrenje

Zajedničko uživanje u posebnim trenucima

Jedrenje je odlična aktivnost za zbližavanje s obitelji i prijateljima, a strance pretvara u cjeloživotne suputnike.

Ograničen prostor broda zbliži te s ostalima jer morate “raditi” zajedno, kao tim, kao jedan, kako bi nadvladali prirodu.

Jedriličarska zajednica

Omogućuje prijateljstvo, znanje, otvorenost i pruža dobrodošlicu. Uskoro ćeš imati osjećaj da svatko poznaje svakoga.

Svatko ti maše u prolazu, a oni najraspoloženiji čak dijele i osmijehe. Mnoge teške probleme rješavaju jedriličari do kasno u noć u kokpitu. Nažalost, zna se dogoditi da se ujutro ne mogu sjetiti rješenja.

Ne postoji ništa bolje na svijetu nego provoditi vrijeme s ostalim jedriličarima i razmjenjivati priče i iskustva.

Jedrenje snagom vjetra

Osjećaš kako se brod ustabili, brzina se promijeni, a ti nesmetano jedriš snagom nevidljive, ali moćne sile. Sila koju si naučio ukrotiti kako bi odgovarala tvojim potrebama.

Bilo da si na malom gumenjaku ili velikom katamaranu, nema razlike. Jednaki su uvjeti, a osjećaj je uvijek poseban.

Tišina i samoća

Jedra su napeta i nema buke motora u pozadini. Čuješ samo vjetar i brod kako reže valove. Nitko više ništa ne govori, samo potpuna tišina i uživanje.

Svatko uživa u tom trenutku svim osjetilima. Tada ostaviš probleme i stres svakodnevnog života za sobom i uživaš u osjećaju slobode. Mir je sve što želiš osjećati.

Uživanje u krajoliku

Neovisno o tome koliko puta si jedrio, nikada nećeš imati jednako iskustvo. Svako jedrenje ti omogućuje upoznavanje novih odredišta.

Jedinstveni pogledi su ono što drugi vide na razglednicama, a ti  ih zapravo doživiš.

Svakodnevni svijet ti postane nešto daleko i shvatiš da je u tome trenutku brod tvoj odvojeni svemir u savršenom odnosu s prirodom.

Zaključak

Kada jedriš život ti se mijenja na bolje. Jedrenje je kao bijeg od stresa i stvarnosti. Tvoja ekipa i ti uživate u suncu, moru i ponekad vjetru, kada dođe pozdraviti.

Prekrasna priroda, izlasci i zalasci sunca, pustolovine i nova prijateljstva – nešto su što dobiješ kada se odlučiš na jedrenje sa Sebastusom.

Dobit ćeš priliku za stvaranje životnih iskustava s timom koji je uz tebe od samog početka kada biraš brod, do dana kada konačno isploviš.